FOURWHEELDRIVING - Reisverslag uit Sydney, Australië van Jolanda Jos Karli Ballegooij - WaarBenJij.nu FOURWHEELDRIVING - Reisverslag uit Sydney, Australië van Jolanda Jos Karli Ballegooij - WaarBenJij.nu

FOURWHEELDRIVING

Blijf op de hoogte en volg Jolanda Jos Karli

07 Januari 2007 | Australië, Sydney

Hi guys,
Vandaag vroeg opgestaan en met 10 auto's gaan fourwheeldriven in the australian bush. Het was vandaag een koele dag, met vanmiddag zelfs regenbuien. De tocht die we gingen maken moest vanmorgen nog uitgezet worden, niemand maakt zich druk, no worrys mate, oftewel komt goed! Door ruige stukken bos, en hele smalle paden langs diepe afgronden met overal palmen en hele grote varens, bomen zo kaarsrecht omhoog wel 35 tot 40 meter hoog. Boomstammen zo dik dat je met tweeen je armen en niet omheen kunt doen. Wij vonden het prachtig, toen het ging regenen was het al snel slipperig, en gleden enkele wagens behoorlijk weg. Dat is fourwheeldriving zeggen ze hier. Tussendoor maken we de nodige stops want iedereen heeft een koelkast en keuken in de auto zitten. Tijdens een stop is Jos gebeten door een bloedzuiger. Hij merkte er niks van, alleen zat er tussen zijn teen veel bloed. De bloedzuiger zuigt zichzelf vol met bloed en laat dan los, de plek waar hij heeft gezeten blijft nog wel een flinke poos bloeden omdat je bloed dan even niet zo snel kan stollen. Niks om je druk over te maken roepen ze hier, wij vonden het maar eng.

Vanacht werd ik wakker van een enorm kabaal, een geknor en geblaas constant. Ik kon het niet thuisbrengen dat geluid. Het bleken dus twee wombats te zijn, die rondom het huis snuffelden. Wombats zijn een soort van kleine varkens en het zijn nachtdieren.

Gistermiddag zijn we bij het huis van Micheal en Karen geweest. Ze hebben 2 paarden. Karen zadelde gelijk een paard en Karli mocht eerst zittend op het paard aan de lijn rondlopen. Al heel snel had ze het door en liep ze alleen en stuurde het paard precies de richting op die ze wilde. Wij vonden het super knap, en Karen zei dat ze wel aanleg had. Ja ja.. mooi verhaal ons lijstje wordt steeds langer, want ik zou wel ook zo'n super stoomstrijkijzer, een spa ( bubbelbad) jos een fourwheeldrive auto, karli een paard etc etc willen hebben. Het is allemaal geweldig hier haha.

Morgen gaan we met drietjes met de trein nog een dagje naar Melbourne. Dinsdag naar de markt in Dandenong, en bezoek bij Thea. Woensdag Phillipseiland naar de pinguins kijken, donderdag de dierentuin en vrijdag gaan we met de caravan weer op vakantie naar de kust. We rijden dan de Great Ocean road. We komen dan op woensdag weer thuis.
Donderdag is dan een dagje thuis want vrijdag is het helaas alweer zover dat we
naar huis vliegen. ( voorlopig nog genieten hier het weer wordt weer warm. )

Vanavond zagen we heel veel wilde kangaroes
dat is, en blijft een prachtig gezicht. Sterker nog we hadden bijna een ongeluk het scheelde niks of Tinie had er een geraakt vlak voor de auto. Dat was ff schrikken.

Jullie hebben nu middag, en ik zit hier te gapen van de slaap. Annie en Tinie liggen al op bed, omdat Tinie morgen erg vroeg moet gaan werken. Nog 4 dagen dan heeft hij vakantie.

Wij willen Gerrit feliciteren met zijn verjaardag, en we doen iedereen de hartelijke groetjes

Luitjes bij VBI ik denk .... aan jullie!

SEE YOU WHEN I LOOK AT YOU ...

• 07 Januari 2007 - 16:51

Henny En Anny:

Hallo menskus,

Zo te lezen gaat alles jullie voor de wind. Heel leuk te horen. Henny moet morgen weer voor de eerste dag gaan werken, minder.Half Nederland gaat morgen weer!!! Maar goed aan alles komt een eind.
    Menkes nog een fijne voortzetting!

Houdoeeeeeeee

• 07 Januari 2007 - 18:27

Lois En Jill:

hoi fam

fijn dat jullie het zo leuk hebben daar in verweggiestan de groeten aan de kangeroes en de koala's en natuurlijk aan je voeten.
    nog veel plezier

groetjes Lois en Jill

• 07 Januari 2007 - 19:23

Adrie En Lia:

wat een avontuur weer zeg! Kei leuk zo in de Australische natuur rond te trekken. Pas maar op voor die bloedzuigers, je weet maar nooit. Morgen gaat hier het normale leventje weer beginnen. De kinders moeten weer naar school en wij kunnen weer naar de sportschool. Het is weer nodig na al die feestdagen. Maar jullie genieten nog maar volop van het goede leven daar.
    Tot het volgende verhaal maar weer.

Groeten Adrie, Lia, Marlijn, Anouk en Lieke

• 07 Januari 2007 - 21:43

Frank En Joan:

Hey mates,
    lekker wezen crossen in de bossen!
    Jos weer iets tussen de tenen, is het niet een wesp in de Efteling zuigt er weer een ander beest onze Jos z'n teentje leeg.
    En dat paardje laat maar komen de gemeente was al lang op de hoogte vandaar ook al het nieuwe gras in het hofje. Als wij dan ook maar een keer mogen perdjerije.
    Zo te lezen hebben jullie nog een druk maar leuk programma. Blijven genieten. Nog over die sms'jes, wij hebben er 3 ontvangen.
    Frajojo

• 08 Januari 2007 - 10:26

Jeanne:

Supper wat jullie allemaal mee maken geniet er maar van.,en wat jullie allemaal graag willen hebben dat stuur je maar vast met de boot.Oja zou je voor mij een brieven opener mee willen brengen als het lukt wel in het koffer doen.Maar je hoef er niet voor naarSidny te gaan.Veelplezier met de trips allemaal en wij lezen met veel plezier.veelxxxxxxxdoei.JJ

• 08 Januari 2007 - 17:47

Ger En Ben:

Hoi balletjes, leuk te lezen dat alles goed gaat en ook met de bloedzuigers, familiekwaaltje zeker ha...ha...
    Nog veel plezier de komende dagen en groetjes aan iedereen. Ger en Ben

• 08 Januari 2007 - 18:23

Marjovandorneffe:

haisosaietie, goeidag zeg, ik lees dat het jullie daar voor de wind gaat, Jos ongevraagt bloed gejat, en bijna een kanggeroe plat. Geknor aan de hor, stammen die je wil omarmen maar da lukt nie,en onderweges veel modder in de slip.Ik vind het wel lachuhh. Nou hier wordt het zoetjes aan ook zomer we zitten nu in de lente, er staan al veel bloemetjes buiten,HA HA. Morgen wordt het 14 graden, dus met ons gaat het ook hartstikke goed. lieve luitjes ik brei er weer een eidje aan houdoe wanne, en tot het volgende bericht zouikzozegge xxxx

• 09 Januari 2007 - 10:15

Maarten En Audrey:

HEy AUSSIES

Leuk dat jullie zo veel plezier hebben daar in Australie. Veel plezier bij de pinquins op Phillipisland. Ik weet dat ik het super vond. Heel apart om deze beestjes aan land te zien komen.

Groeten uit het verre zuiden van Nederland

• 09 Januari 2007 - 15:24

Marjon:

Heej von Ballenschmeissers, geweldig om jullie zo te volgen. Geniet er maar van! Bedankt voor de sms vanochtend. Groetjes uit het nog zuiderlijke Zuiden.

• 09 Januari 2007 - 19:23

Ggalvangalen@zonnet.:

Hardstikke leuk jullie reisverslag en knap van Karli dat ze al zo snel kan paardrijden.Bedankt namens Gerrit voor de felicitaties.Nog heel veel plezier en doe iedereen de groeten

• 10 Januari 2007 - 11:04

Henny En Anny:

Neef en nichtjes,
    Hartelijk dank voor de kaart die jullie ons gestuurd hebben. Snel gegaan he.

Houdoe

• 10 Januari 2007 - 12:42

Peter En Yvette:

wat leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken. Een hele belevenis. De groetjes van Janet aan Karli en ook van ons uit Oss.

• 17 Januari 2007 - 14:37

Manuelle:

heEy Carl (karli)
    geweldige foto's ik mis je zo erg meissie :( het is niet leuk zonder jouw!
    I LOVE YOU SO MATCH als jij weer terug bent ben ik pas blij zoals dit ---} :)
    kom gauw terug :P :K manuel(le)